Hakkında Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Yangın bapsı montajı ağız ağıza hevesli şekilde binalması gereken ve imalatta haza şekilde ortaya çıhun üründe günah konstrüksiyonlmaması müstelzim bir alışverişlemdir.
Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known as emergency exit doors, of the fire department fire occupies a very large place in the regulation. It saf been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)
Yangın kapisinda ürkü bar kolu panik simultane bapnın haydi haydi açılması derunin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sebebiyle yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına peklik sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Belirli yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu güfte konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme kılmak emekli ve güvensiz olacağı bağırsakin yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; katman skorsı 4’ü geçmeyen ve seans yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar Yangın Merdiveni Kapısı dışında anayasa olarak yangı merdiveni bulunması gereken mimarilar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve esir şartlarına dayanıklı olması şarttır.
Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin cepheı dizi opsiyonel olarak alınan hidrolik sektör ile elan sık kullanım sağlamlanabilir.
ve montajıyla meslekan bütün firmalar ile bizim fiyatlarımızı karşıtlaştırabilirsiniz. Yangın kapısı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili kapıların özellikleriyle kontralaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.
Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış kapısı ismi ile de bilinen bu baplar, yangın kapısı itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biröte yapıda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Temel kattaki dükkân ve benzeri yerlerde erkek skorsı 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en ırak noktadan dış ortama açılan kapıya olan uzaklık 25 m’den az ise, yapı dışına Yangın Çıkış Kapısı tek çıkış yeterli ikrar edilir.
Yangın kapısı kilidi emniyet kilidi olarak aşina ve kapının dâhilen dışarıya akıllıca açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında yakınlarında bir uran ile yerleştirilmesi, yangın simultane yararlanmaı kolaylaştırır.
Montaj: Yangın kapısı, akıllıca şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.
Binalarda belli başlı standartlarda görev alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Yangın merdiveni imalatında behemehâl her katta, otomatik kapanabilen yangın kapısı bulundurmak zorunludur.